Таг Архива: главоболки

4 од 5 Pavillion-Површина Жителите тврдат дека имаат проблеми со дишењето

Извор: Билингс весник

CHEYENNE, Wyo -. Четири од пет лица кои се вратиле здравствени истражувања пријавите респираторни проблеми во централна Вајоминг заедница, каде што некои жители велат гас дупчење ја загади водата бунари, изјави денеска на група на животната средина.

Испитаниците, исто така Пријавени главоболки, гадење, чешање на кожата, вртоглавица и други заболувања, во согласност со проектот Земјени работи на нафта и гас одговорност.

Вилма Subra, луизијанската хемичар и еколог кој истражува нафта и гас индустрија загадувањето во светот, е спроведување на истражување. Таа рече дека анкетните листови од првите 16 луѓе - повеќе доаѓаат во - покажуваат потреба за здравствените работници да се испита.

"Тоа е од клучно значење за да се идентификуваат на здравствените влијанија и да ги следи нив со текот на времето", рече Subra.

Портпаролот на Encana нафта и гас, на компанијата и тоа е се развива гас во Pavillion област, посочи дека истражувањето не е сеопфатен.

"Тоа е една анкета, навистина не студија", рече Даг Варга предмет. "Шеснаесет лица, вкупно."

Земјени работи предложи во соопштението дека респираторните болести се резултат од изложеност додека луѓето туш или мијат садови со загадена вода. Subra вели во нејзиниот извештај дека разни болести жители Пријавени се поврзани со загадувачи Агенцијата за заштита на животната средина на САД ги идентификуваше во Pavillion и вода.

Прочитај повеќе >>