Таг Архива: шкрилци

Како Fracking намалува вредноста на имотот

А Универзитетот Дјук и ресурси за иднината студија покажа дека најзначајниот фактор во влијанието на нафта и гас развој во близина на станбен имот е дали водата е водовод во или извори на самото место од добро.

Со седиште во Вашингтон Каунти, Па, студијата покажа дека имотот со on-сајт бунари загуби 13 отсто од својата вредност.

Прочитајте го целиот пост: http://ecowatch.com/2013/fracking-намалување-имотно-value/

Поддршка на државата Њујорк Мораториум

Преседан е воспоставена во овој момент. Државата Њујорк ја стави запирање на развој на природен гас до повеќе информации се собираат. Тие се активно разгледување СЕГА! Јавете се или пишете Њујорк Државните законодавци и да им каже да се запре дупчење во SHALE формации! Поддршка на мораториумот таму на крајот ја подобрува нашите шанси за успех во остатокот од нацијата!

Од: http://www.gaslandthemovie.com/alerts/view/6

Алармирање Тип
националните
Името на организацијата
GASLAND: државата Њујорк Fracking Мораториум
Состојба
Њујорк
Zip
12201
Детали за
Дури и ако не живеат во Њујорк држава, ве молиме повик или мејл Њујорк Државните законодавци во знак на поддршка на мораториум на шкрилци гас дупчење што може да служи како национален модел на hault fracking. Оваа недела е клучна. Ве молиме повик или мејл СЕГА!
Сенаторот Антоан Томпсон 518-455-3371 athompso@senate.state.ny.us
Звучник Шелдон Сребрена 518-455-3791 http://assembly.state.ny.us/mem/?ad=064&sh=contact
Гувернерот Дејвид Патерсон 518-474-8390 http://www.state.ny.us/governor/contact/GovernorContactForm.php
Сенаторот Џон Сампсон 518-455-2788 sampson@senate.state.ny.us .
Сенаторот Малколм Смит 518-455-2701 masmith@senate.state.ny.us
Пример-пошта: Почитувани државата Њујорк Legislators- "Ги повикувам вас, избран функционер од државата Њујорк, да се наметне мораториум на дупчење во шкрилци формации, одлука која ќе ги заштити земјиштето, воздухот и водата на нашата држава. Како што е прикажано во случаи низ целата земја, од Колорадо во Пенсилванија, хидраулични распадне или "fracking" за природен гас не е безбедно. Јас сум крајно загрижени за нашето јавно здравје и безбедност и за интегритетот на нашата чиста вода и воздух. Како катастрофа во заливот продолжува да се расплетува и гас дупчење несреќи се класифицирам на вести, ова е тешко време за да се овозможи индустрија профит на безбедноста адут граѓанин. Ги повикуваме да помине најсилниот можен мораториум сметка сега, така што здравствените проблеми, загадување на водата прашања и проблеми со загадувањето на воздухот може целосно да се оценува од страна на јавноста и на законодавната власт. Ви благодарам. "

Маркел Шале водените ресурси и природен гас за производство

Што е хидраулични распадне и Маркел Шале?

Заедно можеме да спаси маса на вода.

Овој сајт е посветен на споделување на информации за центрирање околу зачувување и заштита за пиење извори на вода. Непосредна потреба од најголема итност дека ние сме свесни за се наоѓа во округот Монро WV.

Наводно, Хидраулични Фрактура на природен гас за дупчење ќе биде почеток во Монро округот оваа година. Канцеларијата на Монро округот оценувачот има листа на речиси безброј закуп на минерални права на датотека.

Не прават грешка во врска со тоа, не постои ништо "природна" во врска со овој процес. Тоа не е само дупчење уредно и да се сместат подземен природен гас депозит. Тоа подразбира дупчење вертикално на Маркел шкрилци кревет, на широко различни длабочини (во зависност од регионот), а потоа вежба е насочена хоризонтално за големи растојанија. Откако добро се дупчат, а потоа на теренот се вбризгува со милиони галони вода (по добро) Украсен со хемикалии под голем притисок да се создаде вештачки фрактури во шкрилци и ослободување на гас се најде во неа.

Во регион како нашата која има состав карстот (регионално меѓусебно подземна вода) Ова ќе го загади водоснабдувањето во текот на еден широк простор. Постојат многу други својствени логистичка поврзани фактори кои создаваат дополнителни проблеми.

Повеќето lessees се целосно свесни за тоа. Ако веќе сте се изнајмени вашата земја, ве молиме сметаат присуствуваат на јавната средба да се воспостави прописи кои се осигура квалитетот на водата се одржува.

Што можете да направите.

НАЈВАЖНИ: Регистрирај се тука за да можеме да ви ги информираше
# 1 Истражување Хидраулични Фрактура дупчење (едуцира себе си)
# 2 Откако ќе имаш се справи со него (се рашири зборот)
# 3 присуствуваат на јавна средба наскоро (да се воспостави одредбите кои се спречи контаминацијата)